MENY
Startsidan
Skrattets effekter
Skrattyoga
Skrattaktiviteter
Bakgrund
Kontakta
English

   
 Skrattets effekter

Ett gott skratt förlänger livet - visst kan du känna hur härligt det känns i hela kroppen efter ett riktigt gott skratt? Och det är inte så konstigt. Medicinskt sker det nämligen viktiga saker i din kropp när du skrattar. Du engagerar många av dina inre organ tillsammans med stora muskelgrupper. Samtidigt sätts flera biokemiska processer igång som påverkar bland annat din egen produktion av endorfiner, kroppens eget glädjeämne. Andra hormoner utsöndras som stärker ditt immunförsvar. Ju mer du skrattar, dess bättre mår du. Som barn skrattade du mycket, men ju äldre vi blir avtar vår benägenhet att skratta. Så dumt! Vi borde istället skratta mer, för att orka mer! Precis som du kan träna upp kroppen kan du träna på att skratta mer!

Att skratta är ett av våra basbehov och har funnits med oss sedan tidernas begynnelse. Skratt är livsglädje i praktiken. Se till att få in mer skratt i din vardag!

* Skrattet löser spänningar och stress.
* Skrattet reducerar konflikter och skapar samhörighet
* Skratt gör oss mer kreativa och ger oss positiv energi
* Skratt ger oss ökad lungkapacitet, hjärtat får jobba och blodtrycket sänks efteråt.
* Skrattet kan ge smärtlindring i flera timmar efteråt.

En del får bättre sömn, andra får bättre självförtroende och en del tycker de får tillbaka glimten i ögat! Och du är här och nu. Resultatet blir både fysisk och psykisk avspänning.

På arbetsplatsen kan skrattet öka trivseln, sammanhållningen och inspirationen till att göra ett bra jobb. Lagandan kan stärkas, och den generella känslan av välbefinnande ökar. Skrattet bidrar till att sänka sjukfrånvaron och risken för utbrändhet.

 
Helhetstanken - Medlem I International Laughter Club Sweden