MENY
Startsidan
Skrattets effekter
Skrattyoga
Skrattaktiviteter
Bakgrund
Kontakta
English

   
 Bakgrund

De flesta av oss stressar för mycket och ger och ger till andra. Vi glömmer bort att ta oss tid för skratt och avspänning.

Skratt har nästan blivit en bristvara. Vi mår bra av skratt, vi blir kreativa av skrattet och det ger oss motion. Vi smittar varandra i skrattgrupper så att det äkta skrattet lättare bryter fram. De som deltar har roligt, blir vänner och mår bra.

Efter ett skrattpass känner du värmen i kroppen, den sköna muskelavslappningen och du har fått ett träningspass som du känner av bl.a. i magmusklerna, käkarna, och i halsmusklerna. Mentalt är du lugn men klar i huvudet.Stressen reduceras, smärta kan lindras och du känner större välbefinnande.

Vi som är med i en skrattgrupp bestämmer hur stunden ska utnyttjas. Vi använder de skratt som gruppen behöver. Det finns skratt som är inspirerade av yogan, andra är uppskattande skratt och andra ä r bara roliga eller fåniga skratt. Många gånger hittar vi på nya skratt eftersom!

Vi inspirerar varandra till mer lekfullhet och glädje som sprider sig till veckans andra dagar. Du tränar med andra ord upp dina skrattmuskler så att du lättare når fram till skrattet i din vardag. Ö kad känsla av gemenskap och stärkt självkänsla är andra goda effekter.

Kom med dina vänner och arbetskamrater till en ny form av friskvård och personalutveckling. Sprid livsglädjen genom skrattet!

Skrattyoga innebär att skratta utan anledning tillsammans med andra! Lekfulla skrattövningar i grupp varvas med andningsövningar inspirerade från yogan. Kom som du är. Inga förkunskaper behövs. Enda krav är att du vågar prova ditt eget skratt!

Skrattyoga bygger på Dr Madan Katarias metod Laugh For No Reason. 1995 började denne allmänläkare med att skratta i grupper som tog sin morgonpromenad i indiska parker. Efterhand togs humorn bort för att vi skrattar alla åt så olika saker. Han renodlade det fysiska skrattet som simuleras för att sedan utmynna i det äkta skrattet. Idag finns skrattklubbar runt om i världen med människor som vill öka sin livsglädje i vardagen genom att regelbundet skratta tillsammans. Kom och låt dig inspireras!

Tryck här för att maila till Helen Thyrvin


 
Helhetstanken - Medlem I International Laughter Club Sweden