MENY
Startsidan
Skrattets effekter
Skrattyoga
Skrattaktiviteter
Bakgrund
Kontakta
English

   

 

 

Linköpings Skrattklubb No 1 för lekfulla skrattare

 

 

Skrattklubben är stängd för i höst.

Välkommen åter för att se när skrattsäsongen börjar 2014!

Vi har träffats på tisdagar kl 18-19 på Naturcentrum vid Trädgårdsföreningen.
Pris: 80 kr per gång
Det är en rolig timme med många hälsovinster. Inget ombyte krävs och inte heller några förkunskaper. Bara att du är villig att prova ditt skratt!

För aktuell information om vad jag gör med skrattet kan du även gå till

www.skrattyoga.se 

som är den officiella sida där jag kommer publicera mer bilder och mer information om vad jag jobbar med. I december åker jag till Sydafrika för att hitta fler ingångar till det viktiga skrattet och glädjen.


Du kan även gå in och gilla

Skrattyoga.se på Facebook

och själv bidra med tankar om skrattets effekter.

International Conference on Thinking i Belfast i juni 2011 och i Wellington på Nya Zealand i januari 2013

I juni  2011 ledde jag en workshop med skratt på den internationella tänkarkonferensen på Irland. Temat var: Man skrattar inte bättre för att man tänker, men man tänker bättre om man skrattar! Ett 50tal personer deltog. Även på konferensen på Nya Zealand 2013 hade jag en workshop med mer inslag av positiv psykologi men skrattet var detsamma!

Flera skratt i maj i Linköping 

Corren hade en artikel publicerad i sin lördagsbilaga PAUS på Valborgsmässoafton 2011 om skrattyoga, och ytterligare en artikel med effekterna av ett skrattpass skriven av en deltagande journalist. De erbjöd sedan sina prenumeranter att delta gratis i skrattyoga den 11 maj kl 18 i deras lokaler på Badhusgatan i Linköping. Ett 60tal personer mötte upp. Fotografier togs efteråt av en mindre skara och en journalist gjorde sin betraktelse lördagen efter om sin upplevelse.

På Världsskrattdagen, söndagen den 1 maj 2011, skrattade vi i Linköping i gott sällskap för världsfreden. Mer än 150 arrangemang i 30 länder var publicerade på webben. Visst kände ni att jorden rungade av skratt?!

 

2008 firade vi Världsskrattdagen tillsammans med den danska skrattrörelsen på Dyrebakken i norra Köpenhamn. Evenemanget slutade med att scenen var full av folk som liggandes huller om buller gjorde en s.k. Laughter Meditation, dvs. skrattade fritt.

2012 var jag i Sydfrankrike på Världsskrattdagen och firade i Frontignan. Där går man man ur huse, klär sig lekfullt som en clown och tillbringar en hel dag på stranden tillsammans med likasinnade skrattglada.

Specialarrangemang för egen grupp?

Gör en förfrågan med önskad tid, plats och antal personer till helen@helhetstanken.se.

Fler tillfällen?

Extra arrangemang kan tillkomma - i parker eller annat. Titta in här på hemsidan för aktuell information.

Vill du bli skrattledare? 5-6 april 2014!

Välkommen med din intresseanmälan! Det är två dagar för din egen skull eller för att komplettera en verksamhet du redan har eller varför inte prova på ett nytt sätt att jobba. Kursen varvar teoretiska och praktiska moment. Kursen äger rum i Linköping.


Det är friskvård i praktiken att inspirera människor till mera skratt och glädje i vardagen! Ta chansen att lära dig leda grupper i skrattövningar och bli certifierad enligt Dr Madan Katarias metod Laugh for No Reason eller Skrattyoga.

Jag som leder kurser är certifierad skrattinstruktör i det svenska nätverket Skratta för livet i Sverige AB och certifierad skrattlärare med Dr Madan Kataria i Indien. Jag har också gått kurs i Laughter Therapy med Annette Goodheart från USA.

Erfarenheter av att leda skrattgrupper har jag sedan 2001. 2005 startades min skrattklubb för allmänheten.

Under åren har jag skrattat med människor i företag av olika storlek, föreningar, kommun, landsting och universitet, nätverk av olika slag och på privata tillställningar och konferenser. Jag deltar också när tillfälle bjuds i nätverk för skrattledare i Sverige och utomlands för erfarenhetsutbyte. Sommaren 2009 var jag en månad i USA och tog tillfället i akt att träffa många skratterister. 2013 har jag besökt Nya Zealand och Australien, både för workshop på konferens och för att delta i skrattklubbsaktivitet. I maj var jag även i Georgia, Texas och Rhode Island i USA för att undersöka skrattet:)Helen Thyrvin 0703/ 58 56 16

 
Helhetstanken - Medlem I International Laughter Club Sweden